Probleem wifi oplossen met deze 7 makkelijke stappen! Probleem wifi oplossen met deze 7 makkelijke stappen!

Probleem wifi oplossen met 7 simpele stappen

Probleem wifi oplossen in 7 stappen: Maak jij veel gebruik van het internet voor werk of school? Of speel jij vaak online games? Dan zit je zeker niet te wachten op problemen met wifi. Het hebben van snel internet is namelijk wel zo fijn als je bijvoorbeeld nog even snel een mailtje moet beantwoorden, of als je met je vrienden de beste scores in League of Legends wilt behalen. Heb je wifi problemen? Bekijk dan snel onze tips!

In deze computerblog bespreken wij:

 1. Wifi problemen oplossen in 7 stappen
 2. De meest voorkomende internetproblemen in Nederland

Probleem wifi oplossen in 7 simpele stappen

Is jouw internet erg traag en duurt het eeuwig voor je alle mailtjes kunt beantwoorden of speel jij graag online games en loopt jouw spel steeds vast? Kortom, heb jij een wifi-probleem? Dan is het fijn als dit snel opgelost wordt, zodat je weer kunt profiteren van snel internet!

Probleem wifi oplossen in 7 simpele stappen:

 1. Ga na of het probleem zich op alle apparaten voordoet. Als het probleem zich alleen op één apparaat voordoet, ligt het probleem dan ook vaak bij dat apparaat en niet bij de wifi-verbinding.
 2. Bekijk of andere apparaten wel verbinding kunnen maken met het wifi-netwerk. Als de andere apparaten wel verbinding kunnen maken, ligt het wifi-probleem waarschijnlijk bij het apparaat dat geen verbinding kan maken en dus niet bij het wifi-netwerk.
 3. Controleer of de wifi-router functioneert en of alle kabels goed zijn aangesloten. Als de router niet goed kan functioneren, zorgt dit ervoor dat je geen wifi-verbinding hebt.
 4. Start de wifi-router opnieuw op. Dit kan helpen om een eventuele storing in de router op te lossen. Haal de kabel voor 10 seconden uit het stopcontact en sluit hem vervolgens weer aan.
 5. Bekijk of de software (firmware) van de router geüpdatet is. Als de router verbonden is met een slim apparaat dat gekoppeld is met een app op je smartphone, kun je de router in deze app up-to-date houden.
 6. Zorg ervoor dat de wifi-verbinding goed beveiligd is. Je kunt dit doen met een wachtwoord en bepaalde beveiligingsinstellingen. Heb jij een wachtwoord op je netwerk ingesteld? Controleer of je deze juist hebt ingevuld.
 7. Versterk het wifi-signaal. Als je last hebt van een zwak wifi-signaal, kun je deze versterken door een wifi-extender te plaatsen of door de router naar een andere plek te verplaatsen.

Helpt geen van deze stappen en kom je er zelf niet uit? Dan kun je het beste contact opnemen met de internetprovider waar jij bij aangesloten zit of een specialist om hulp vragen.

Probleem wifi oplossen

De meest voorkomende internet problemen Nederland

Iedereen heeft wel eens problemen met de wifiverbinding. Dit kan erg vervelend zijn, omdat je tegenwoordig bijna overal internet voor gebruikt. Wifi problemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Maar welke oorzaken van een wifi probleem komen nou het meeste voor? Wij hebben de top 5 meest voorkomende wifi problemen in Nederland op een rijtje gezet:

 1. Een langzame internetverbinding
 2. Problemen met het verbinden met wifi
 3. Het wifi netwerk werkt niet stabiel
 4. Weinig bereik met het wifi-signaal
 5. Het wifi-netwerk is niet goed genoeg beveiligd.
Een langzame internetverbinding

Het kan zijn dat jouw wifi-verbinding erg langzaam is. Dit kan door verschillende factoren veroorzaakt worden bijvoorbeeld: Een zwak wifi-signaal, een tegenwerking (interferentie) van andere draadloze signalen, problemen met de internetprovider of door hardware die verouderd is.

Problemen met het verbinden met de wifi

Het kan voorkomen dat jouw apparaat niet goed kan verbinden met de wifi. Dit kan komen omdat je het wachtwoord niet juist invult of door een zwak wifi-signaal.

Het wifi-netwerk werkt niet stabiel

Als jouw wifi-netwerk niet stabiel werkt, zul je merken dat de verbinding vaak langzaam is of verbroken wordt. Het kan zijn dat de signalen van andere apparaten jouw wifi-verbinding verstoren (interferentie), jouw hardware verouderd is, de router overuren draait of andere technische problemen.

Weinig bereik met het wifi-signaal

Het kan voorkomen dat het wifi-signaal niet overal in huis of in het gebouw goed kan worden ontvangen. Dit komt vaak voor in grote huizen/gebouwen met dikke muren. Je kan dit probleem gemakkelijk oplossen met een wifi-extender of door de router op een andere plek te zetten.

Het wifi-netwerk is niet goed genoeg beveiligd.

Het is erg belangrijk om jouw wifi-netwerk goed te beveiligen. Een onbeveiligde wifi-verbinding is namelijk erg gevoelig voor bijvoorbeeld hackers, virussen en malware. Kies daarom altijd een sterk wachtwoord en neem beveiligingsmaatregelen om het wifi-netwerk zo goed mogelijk te beschermen tegen ‘’de gevaren van buitenaf’’.

Natuurlijk kunnen er meerdere oorzaken van een wifi probleem zijn. Deze kunnen per situatie of locatie afhankelijk zijn. Als je zelf niet kunt ontdekken waar jouw wifi problemen vandaan komen, is het daarom altijd aan te raden om een specialist om hulp te vragen. Hopelijk heb jij wat gehad aan de blog: ”probleem wifi oplossen” en kun je weer met een gerust hart gebruik maken van jouw wifi-verbinding.

Ben jij benieuwd hoe je jouw computer goed beveiligd? Lees dan ook deze computerblog!

Menu
× Hoe kan ik je helpen?