Waarom een refurbished laptop kopen? | Waar let je op? Waarom een refurbished laptop kopen? | Waar let je op?

Waarom een refurbished laptop kopen?

Wil jij graag een top kwaliteit laptop aanschaffen, maar vind je de nieuwprijzen te hoog? Misschien is een refurbished laptop dan echt iets voor jou! Refurbished laptops zijn namelijk vaak helemaal als nieuw, maar toch een stuk goedkoper dan gloednieuwe laptops. Hoe komt dit, en is refurbished dan wel helemaal betrouwbaar? Lees snel verder en wij leggen je alles uit over een refurbished laptop kopen!

Wat bespreken wij in deze blog?

 1. Wat wordt er bedoeld met refurbished?
 2. Is refurbished beter dan nieuw?
 3. Wat zijn de verschillen tussen tweedehands en refurbished?
 4. Wat voor soort refurbished laptops kun je bij Laptoptekoop.nl kopen
 5. Aan welke eisen moeten de laptops volgens de richtlijnen van laptoptekoop.nl voldoen?
 6. Refurbished kopen, waar let je op?
 7. De beste tips om veilig refurbished producten te kopen
 8. Veel gestelde vragen over een refurbished laptop kopen

Wat wordt bedoeld met refurbished?

Refurbished systemen zijn: door bedrijven tweedehands ingekochte systemen, die voor de verkoop goed nagekeken en eventueel herstelt worden. Vaak gaat het om teruggestuurde producten en zijn ze vaak bijna als nieuw. Omdat refurbished laptops zo goed gecontroleerd en eventueel herstelt worden, ligt de staat veel dichter bij nieuwe producten dan tweedehands producten. Refurbished laptops zijn dan ook voorzien van een keurmerk om de consument meer zekerheid over de aankoop te geven.

Is refurbished beter?

Waarom is een refurbished laptop beter dan een nieuwe laptop? Doordat zowel de onderdelen van refurbished laptops en de laptops zelf worden hergebruikt, is de prijs veel interessanter dan bij nieuwe laptops. Het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Is refurbished net zo goed als nieuw? Vaak zul je weinig verschil merken tussen een nieuwe laptop of een refurbished laptop. Bij de verkoop wordt dan ook al aangegeven of er beschadigingen of mankementen aanwezig zijn. De kwaliteit wordt dan ook in gradaties aangegeven. Dit kan in een aantal sterren, grades (kwaliteitsnormen) of cijfers worden aangegeven. Je weet dus precies wat je koopt, alleen voor een veel interessantere prijs.

Is refurbished dan beter dan nieuw? De prijs-kwaliteit verhouding is vaak veel interessanter voor de consument en het is beter voor het milieu. We kunnen dus concluderen dat refurbished, mits je het product bij een gespecialiseerd en erkend bedrijf koopt, beter is!

Wat is het verschil tussen tweedehands en refurbished?

Tweedehands producten worden vaak door de consument zelf aangeboden, hier krijg je dan ook geen garantie of zekerheid over het product. Refurbished producten worden grondig gecontroleerd en je krijgt vaak minimaal 3 maanden garantie. Bij www.laptoptekoop.nl krijg je maar liefst 1 jaar garantie op je aankoop. Refurbished laptops zijn dus een stuk betrouwbaarder om aan te schaffen dan tweedehands laptops.

Wat voor soort refurbished laptops kun je bij Laptoptekoop.nl kopen?
Soort laptop Prijsklasse Prestaties
Refurbished laptop voor fotobewerking  €500 – €1500 Zeer hoog
Refurbished gaming laptop

 

€500 – €1500 Zeer hoog
Refurbished school/studie laptop €150 – €550 Gemiddeld
Refurbished zakelijke laptop €300 – €1200 Gemiddeld – hoog
Refurbished budget laptop

 

€150 – €350 Laag

Wat kost een refurbished laptop?

Aan welke eisen moeten de refurbished laptops volgens laptoptekoop.nl voldoen?

Als je een refurbished laptop kopen wilt, is het belangrijk dat de laptop aan bepaalde eisen voldoet. Bij Laptoptekoop.nl kun je een bepaalde kwaliteit verwachten, hier wordt dan ook bij de inkoop grondig naar gekeken en geselecteerd. Ook kan iedere klant advies op maat krijgen, zodat iedere klant die bij www.laptoptekoop.nl koopt, met een laptop naar huis gaat die zowel in prestaties, uiterlijk en kwaliteit, helemaal bij diegene past!

Refurbished Laptop voor fotobewerking
 • Hoge prestaties
 • Externe video kaart: NVIDEA of AMD
 • Upgrade mogelijkheden
 • Hoge schermresolutie – correcte kleurweergave
 • Gewicht: maximaal 2,5 kilo
Eisen refurbished gaming laptop
 • Hoge prestaties processor
 • Externe videokaart: NVIDEA of AMD
 • Upgrade mogelijkheden
 • Hoge HZ (hertz) snelheid voor bijvoorbeeld schietspellen
Refurbished school/studie laptop
 • Allround prestaties – alles kunner
 • Ook voor thuis gebruik
 • Lange accu duur
 • Gewicht: maximaal 2,5 kilo
 • Sterke bouwkwaliteit
Eisen refurbished zakelijke laptop
 • Allround – hoge prestaties
 • Upgrade mogelijkheden
 • Sterke bouwkwaliteit
 • Lange accu duur
 • Veel aansluit mogelijkheden
Refurbished budget laptop
 • Makkelijk mee te nemen
 • Lagere allround prestaties
 • Geschikt voor Word, Email, internetten
 • Wordt veel gebruikt als extra laptop in huis

Refurbished kopen, waar let je op?

Als je refurbished producten koopt, is het belangrijk dat je goed oplet wat je koopt. Maar waar moet je op letten als je refurbished producten koopt? Wij hebben speciaal voor jou een aantal tips op een rijtje gezet, zodat je zonder zorgen refurbished kunt kopen!

Tips om veilig refurbished producten te kopen

#1 vergelijk de nieuwprijs met de refurbished prijs. Als je de nieuwprijs met de refurbished prijs vergelijkt, kun je bekijken of de prijs daadwerkelijk interessanter is dan de nieuwprijs. Is dit het geval? Dan is een refurbished aankoop misschien een betere optie dan nieuwkoop.

#2 Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd wordt over de staat van het product dat je koopt. Door je goed te laten informeren en vragen aan de verkoper te stellen, kun je vervelende verassingen na aankoop voorkomen. Vraag de verkoper naar eventuele krasjes, beschadigingen of mankementen en vraag naar de prijs verschillen. Zo weet je precies wat je koopt en kom je achteraf ook niet voor verassingen te staan.

#3 Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar. Door goed te vergelijken kun je voor het beste model, in de mooiste staat, voor de beste prijs kiezen!

#4 Bekijk hoelang de garantie op je aankoop geldt. Ieder bedrijf dat refurbished producten verkoopt geeft garantie, alleen kan het garantietermijn per bedrijf verschillen. Het is dan ook belangrijk om er op te letten hoelang je garantie hebt op jouw aankoop. Bij Laptoptekoop.nl krijg je 1 jaar garantie op iedere aankoop.

#5 Bekijk of de webshop waar je wilt kopen een keurmerk heeft. Zorg ervoor dat je koopt bij winkels die zijn voorzien van een goed keurmerk. Twijfel je of het bedrijf wel betrouwbaar is? Lees dan eerst de online recensies over het bedrijf.

#6 Bekijk het product zodra je het ontvangen hebt. Heb je een refurbished product aangeschaft? Check het product gelijk als je het binnen hebt. Klopt het product niet met de beloften van de verkoper? Dan kun je het product binnen het bedenktermijn (14 dagen) terugsturen. Mocht het product na het bedenktermijn niet voldoen of stuk gaan, kun je contact opnemen met verkoper om te kijken of jullie er samen uit kunnen komen.

Veel gestelde vragen over refurbished laptop kopen

Is een refurbished laptop goed?

De refurbished laptops worden door het verkopende bedrijf van tevoren grondig gecontroleerd, schoongemaakt en eventueel gerepareert. De kwaliteit van de laptops is dan ook prima tot goed en in sommige gevallen zelfs nieuwstaat. Ook krijg je met refurbished producten garantie en heb je recht op het retourneren van het product.

 

Wat is een refurbished laptop?

Refurbished systemen zijn door bedrijven tweedehands ingekochte systemen, die voor de verkoop goed nagekeken en eventueel hersteld worden. De staat van refurbished laptops kan dan ook prima, goed of zelfs nieuwstaat zijn.

 

Waarom is refurbished zo goedkoop?

De refurbished systemen die door laptoptekoop.nl worden verkocht, zijn systemen uit het bedrijfsleven of waren ooit showroommodellen. De refurbished systemen zijn goedkoper dan nieuwe systemen omdat de systemen en onderdelen worden hergebruikt. De laptops zijn alleen goed nagekeken, schoongemaakt en eventueel gerepareert.

 

Ben jij enthousiast geworden en wil jij kijken voor een refurbished high end systeem? Misschien vind jij op www.laptoptekoop.nl jouw ideale High end laptop!

Menu
× Hoe kan ik je helpen?