Refurbished gaming laptop kopen | Waar let je op?

Refurbished gaming laptop kopen

Ben jij opzoek naar een nieuwe gaming laptop, maar zit je vast aan een bepaald budget? Misschien is een refurbished gaming laptop dan iets voor jou! Nu heb je vast wat vragen op het gebied van een refurbished gaming laptops. Waar let je bijvoorbeeld op als je een refurbished gaming laptop kopen wilt? Welke gaming laptop is het beste of welke gaming laptop kan ik kopen met mijn budget? Wij leggen je graag alles uit!

In deze computerblog bespreken wij:

 1. Wat moet ik weten als ik een game PC wil kopen?
 2. welke specificaties heeft mijn laptop nodig?
 3. Wat is de beste game laptop?
 4. Veel gestelde vragen over refurbished gaming laptops

Wat moet ik weten als ik een game laptop wil kopen?

Als je een refurbished game laptop kopen wilt, is het belangrijk dat deze laptop jouw favoriete games aankan. Maar waar moet je dan op letten? Belangrijk is dat je bekijkt welke spellen je gaat spelen en welke specificaties je dan nodig hebt. Om je een idee te geven hebben wij een aantal minimale specificaties voor een goede refurbished gaming laptop op een rij gezet:

Minimale specificaties voor een game laptop
Videokaart NVIDEA Gforce GTX 960
RAM – werkgeheugen 8 GB
Type opslag – harde schijf SSD 256 GB
Processor I5 / AMD A8 APU
Beeldscherm 14 inch

refurbished gaming laptops minimale specificaties

Welke specificaties heeft mijn laptop nodig?

Een goede videokaart is een must als je een refurbished gaming laptop wilt kopen. Een videokaart verwerkt alle beelden die je tijdens een game ziet. Hoe sneller je videokaart is, hoe beter, mooier en soepeler de beelden in je scherm te zien zijn. Om een game te kunnen spelen, heb je minimaal 30 frames per seconde (FPS) nodig. Wil je een spel echt optimaal kunnen spelen? Ga dan voor een betere videokaart die een FPS van 60 of meer kan halen. Het is daarom goed om te kijken naar jouw wensen en welke games je wilt spelen, zodat je hier de beste keuzes in kunt maken!

Processor kiezen

Waar de videokaart alle beeldkwaliteiten onderhanden neemt, zorgt de processor (CPU) ervoor dat de spelwereld op de juiste manier aangestuurd wordt. Denk aan de computergestuurde bots die je tijdens het spelen tegenkomt en op welke plek de kogels die je schiet inslaan. De CPU berekent of je het doelwit raakt en de videokaart laat vervolgens een ontploffing zien. De processor is belangrijk, maar de videokaart blijft het belangrijkste onderdeel voor het spelen van games. Voor het spelen van games heb je minimaal een Intel Core i5 of een AMD A8 APU processor nodig.

RAM-geheugen

Als je een laptop voor gamen wilt gebruiken, heb je een minimum van 8 GB RAM nodig. Het werkgeheugen zorgt ervoor dat je processor de belangrijke informatie snel kan verwerken. Ben jij van plan om in de toekomst te gaan streamen, foto’s en video’s te editen of de zwaarste games te spelen? Dan heb je minimaal 16 GB, of nog liever 32 GB RAM-geheugen nodig.

Harde schijf

Met gamen is het erg belangrijk dat je laptop snel is en dat je niet lang hoeft te wachten op downloads en het inladen van je spel. Het is daarom een must om een laptop met een SSD-kaart te kiezen. Een SSD halveert zowel de opstarttijd, als de laadtijden en zorgt er dus voor dat jouw spel snel geladen is, zodat jij al snel weer klaarstaat om je spel verder te spelen!

Het uiterlijk van een game laptop

Er zijn veel verschillende soorten game laptops te vinden. Deze gaming laptops verschillen dan ook weer in uiterlijk en extraatjes. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een opvallende gaming laptop te kopen met RGB verlichting in het toetsenbord, of misschien vind je het belangrijk dat de laptop tijdens het gamen gekoeld wordt en kies jij voor een refurbished gaming laptop met koelers. Het is goed om van te voren te bedenken waar jouw prioriteiten liggen en wat jouw budget is, want je raad het al: aan iedere extra optie hangt een prijskaartje!

Wat is de beste game laptop?

Omdat er zoveel keuze in refurbished gaming laptops is, kan het erg lastig zijn om te bepalen welke gaming laptop echt het beste is. Om je een beetje te helpen hebben wij de beste game laptops van 2022/2023 op een rijtje gezet. Hierbij wordt er niet alleen gekeken naar de prestaties, maar ook naar het design, gebruiksgemak en de prijs-kwaliteitverhouding.

De top 5 beste refurbished gaming laptop merken in 2022 / 2023

 1. Alienware
 2. Asus Republic Of Gamers
 3. Acer Nitro
 4. HP Omen
 5. MSI
Veel gestelde vragen over refurbished gaming laptops kopen
 1. Is het verstandig om een refurbished laptop te kopen?

Naast een kleinere kans op schade of gebreken, is de prijs een stuk interessanter dan als je een laptop nieuw aanschaft. Een refurbished laptop kopen is goedkoper dan een nieuwe laptop, doordat de laptops al afgeschreven zijn. Ook geldt er bij de aankoop van een refurbished laptop altijd een minimaal garantietermijn van 4 weken op de hardware. Aan te raden is om een refurbished laptop te kopen bij een bedrijf met een garantietermijn van minimaal 1 jaar.

 1. Hoe lang gaat een refurbished laptop mee?

Een laptop gaat gemiddeld 8 tot 10 jaar mee. Als je netjes met een laptop omgaat, gaat hij soms wel 12 tot 15 jaar mee. Dit ligt er natuurlijk wel aan welk segment laptop je aanschaft. Hoe beter de kwaliteit en prestaties van je laptop, hoe langer deze meegaat. Mits je hier natuurlijk bewust mee omgaat.

 1. Wat is een goede betaalbare game laptop?

Refurbished game laptops zijn dé oplossing om game laptops betaalbaar te maken. De prijs van refurbished game laptops is vanaf €400,- tot €800,-. Dit zijn de meest voorkomende gaming laptop prijzen in de refurbished laptop markt. De nieuwprijs van deze laptops zijn vanaf €800,- tot €1600,-. Refurbished gaming laptops zijn daarom een stuk betaalbaarder en interessanter om aan te schaffen dan nieuwe laptops!

 1. Wat is het nadeel van refurbished?

Ondanks de vele voordelen van refurbished laptops kopen kan het ook nadelen hebben. Het zou namelijk kunnen dat jouw refurbished laptop mankementen heeft wat niet direct zichtbaar is. Ook kan het zijn dat de laptop gebruikerssporen heeft. Het is daarom altijd goed om van te voren te onderzoeken bij welk bedrijf je een refurbished laptop koopt. Bekijk het garantietermijn en vraag naar gebreken en/of gebruikerssporen. Aan te raden is dat je een refurbished laptop koopt, bij een erkent bedrijf waar je een minimaal garantietermijn (op de hardware) van 1 jaar hebt.

 1. Is refurbished net zo goed als nieuw?

Tijdens de grondige controle wordt er gekeken naar eventuele krasjes, deukjes beschadigingen en de staat van de hardware. Refurbished laptops werken dan ook net zo goed als nieuwe laptops. Soms zien ze er zelfs nog helemaal als nieuw uit! Mochten er wél gebreken zijn, dan moeten deze tijdens de verkoop altijd vermeld worden. Refurbished is daarom met zekerheid anders dan tweedehandsproducten.

 1. Hoeveel is een laptop waard na 5 jaar?

Na 5 jaar is een laptop verouderd. Hierdoor is hij economisch gezien niets meer waard. Dit betekent dat een nieuwe laptop per jaar 20% van de aanschafprijs afschrijft. Dit is een boekhoud-technische berekening wat gebruikt wordt door bedrijven. Dit heeft dus niets te maken met de werkelijke marktwaarde voor als je je laptop na 5 jaar in goede staat (particulier) wilt verkopen. Een realistische berekening van particuliere verkoop van een laptop, in goede staat, van 5 jaar oud is: 20% tot 35% van de aanschafprijs.

Voorbeeld: aanschafprijs laptop 1000,- = over 5 jaar 250,- tot 350,- waard.

Vraag jij je af wat het verschil tussen refurbished en tweedehands is? Wij leggen het aan je uit in deze computerblog!

 

Menu
× Hoe kan ik je helpen?